Dünyada mobil internetin hızı artarken, Ukrayna geride kalıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Speedtest uygulamasında kullanıcı test verilerini analiz eden Ookla tarafından yayınlanan rakamlara göre geçtiğimiz yıl boyunca, dünyadaki mobil ağlardaki veri indirme hızı % 21.4 artarak 27.69 Mbps’ye yükseldi. Araştırmacılar bunu 5. nesil ağların dağılımındaki artışa bağlamaktadır.

Ukrayna’da mobil internetin hızı da yıl boyunca artmıştır. Geçen yıl Temmuz ayında 18.84 Mbit/s hızından bu yılın Temmuz ayına 20.49 Mbit/s hıza doğru bir artış gerçekleşmiştir. Ancak Ukrayna bu süreçte dünya sıralamasında 71. sıradan 91. sıraya sarkmıştır.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da En İyi Mobil İnternet Hangi Operatörde

Kablolu küresel internet daha da hızlandı. Ortalama olarak, son bir yıl içinde küresel kablolu internet hızı % 37.4 artarak 63.85 Mbit/s’ye ulaşmıştır. Ukraynalı sağlayıcılar da küresel ortalamaya erişmek için çalışıyor; ancak bu konuda henüz ortalamanın altındadır .

Yıl içerisinde Ukrayna’da kablolu internetin hızı 36.62 Mbit/s’den 48.93 Mbit/s’ye yükselmiştir. Aynı zamanda, genel sıralamada 44. sıradan 52. sıraya düştü. Belarus bile, bu konuda Ukrayna’yı geçmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com