AB Komisyonu’ndan Ukrayna meyve ve sebze ihracatına izin

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Yiyecek ve İçecek Servisi’nin basın servisinden bildirildiğine göre Ukrayna, tarife dışı ek engeller olmadan Avrupa’ya meyve ve sebze ihracına izin verilen ülkeler listesine dahil edilmiştir.

Avrupa Komisyonu, Ukrayna’yı belirli meyve ve sebze türlerini Avrupa Birliği’ne ihraç edebilecek ülkeler listesine dahil etmiştir.

Haber “Devlet Yiyecek ve İçecek Servisi’nin Avrupa Komisyonu’nun 2019/523 AB Konsey Direktifi ile tanımlanan meyve ve sebze ihracatına ilişkin çalışmaları sonucunda, Ukrayna’ya AB’ye taze meyve ve sebze ihraç edebilecek ülkeler listesine dahil edilmiştir” şeklinde bildirildi.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’nın AB Ülkelerine Yaptığı Tarımsal İhracat %24’ten Fazla Arttı

Bu ürünler elma, armut, erik, biber, domates ve patlıcan gibi ürünlerdir.

“Devletin yiyecek ve içecek servisi, Avrupa Komitesine, Ukrayna’nın tamamını bu karantina gerektiren durumlardan ari bir ülke olarak tanıma talebi ile temyiz talebinde bulundu. Devlet yiyecek ve içecek servisinin temyiz başvurusundan sonra, Avrupa Komisyonu ek tarife engelleri olmadan meyve ve sebze ihraç etmelerine izin verilen ülkeler listesine Ukrayna’yı dahil etti.” denildi.

1 Eylül 2019 tarihinde yeni AB bitki sağlığı şartları, bitki ve bitkisel ürünlerde bulunan zararlı organizmaların AB’ye ve Avrupa Birliği içinde yayılmasına karşı ithalat karşı koruyucu önlemler yürürlüğe girmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com