Dünya Vişivanka Günü: Ukrayna’nın geleneksel nakışlı gömlekleri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

21 Mayıs’ta Ukrayna, Ukraynalıların eski geleneklerini korumak ve onurlandırmak için tasarlanan Vişivanka Günü’nü kutluyor.

Vişivanka Günü

Dünya Vişivanka Günü için, Ukrayna Cumhurbaşkanı ve First Lady dünya liderlerine geleneksel Ukrayna işlemeli gömlekleri hediye olarak gönderdi. Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Kanada, Polonya, Türkiye ve diğer ülkelerin cumhurbaşkanları ve eşleri Ukrayna tarihi ve kültürünün bir parçasını taşıyan sembolik hediyeler aldı.

Vladimir ve Yelena Zelenskiy çifti hediyeleri gönderirken yazdıkları kapak mektubunda “Vişivanka, orijinal süslemelerde şifrelenmiş tılsımlar ve sembollerle etnik kökenimizin orijinal bir kodudur. Ukrayna tarihi ve özgünlüğünden bir parçayı sizinle içtenlikle paylaşmak istiyoruz.” dedi.

Vişivanka günü resmi bir gün olmamasına rağmen hem Ukrayna’da hem de Ukrayna dışında Ukraynalılar ve Ukrayna kültürünü sevenler tarafından kutlanıyor.

Fotoğraf: ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com