Dördünün Avrupa’ya kaçak yollardan geçeceği anlaşılan 6 Türk vatandaşı sınır yakınlarında yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün gece, Polonya sınırına yakın Çervonograd ilçesine bağlı köylerin birinin yakınlarında Nismiçi departmanına bağlı sınır devriyesinin kontroller için durduğu bir araçta, 6 Türk vatandaşı bulundu. Sorgulama sırasında dördünün Avrupa’ya kaçak geçeceği anlaşıldı.

Bir Türk vatandaşı tarafından kullanılan yabancı plakalı otomobilde ayrıca 5 Türk vatandaşı daha bulunuyordu. Yanlarında kimlik belgeleri olan kişiler, görevlileri Çervonograd’a gittiklerine ikna etmeye çalıştı. Ancak daha sonra, dördünün AB ülkelerine yasadışı yollardan gitmek için arkadaşlarıyla birlikte Odessa’dan geldikleri ve sınıra kadar araba ile seyahat etmeyi kabul ettiği ortaya çıktı.

Sınır muhafızları, yabancıların Ukrayna’ya yasal olarak geldiğini tespit etti. İkisinin Odessa’da öğrenci olduğu ve Ukrayna’da geçici oturma izinleri olduğu anlaşıldı.

Ukrayna Polonya sınırı yakınlarında üç yasadışı göçmen daha gözaltına alındı (video)

İhlal edenler, daha fazla inceleme ve ilgili idari belgelerin hazırlanması için sınır birimine götürüldü.

Yabancıların durumuna mahkeme karar verecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com