Dışişleri Bakanı: AB ülkeleri ile çifte vatandaşlığa izin vermeyi planlıyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Ukrayna’da AB ülkeleriyle çifte vatandaşlığa izin verme planlarını açıkladı.

İnterfax Ukrayna’nın verdiği habere göre, Dışişleri Bakanı birifing sırasında “NSDC kararında ne gördünüz? İkili veya çoklu vatandaşlığa sahip kişilerin Ukrayna’nın devlet yönetimine ilişkin mevzuatta ileride devletin tavrının ana hatlarını gördünüz. Bizim politikamız uygulayacağımız iki unsurdan oluşmaktadır: Çifte vatandaşlığı AB ülkeleri, bize dost olan, bize herhangi bir tehdit oluşturmayan dünya ülkeleri ile çözmeyi planlıyoruz ve bu ülkelerin listesi belirli kriterlerle belirlenecek.” dedi.

Ona göre bu, Ukraynalıların bulunduğu bölgeyi bir bütün olarak dünya üzerinde tutmak için bir fırsat olacak ve daimi ikamet için ayrılan bir Ukrayna vatandaşı, aynı zamanda Ukrayna pasaportuna sahip olmayı da sürdürecek.

Dünyanın dört bir yanına dağılmış milyonlarca Ukraynalıyı bir arada tutmalıyız, yaşamlarını sürdürmeye karar verdikleri topluma entegrasyonlarına müdahale etmemeliyiz, ancak devlet olarak Ukraynalı kalmalarını sağlamak için her türlü çabayı göstermeliyiz. , böylece vatanlarıyla iletişim halinde kalsınlar, böylece kendileri için yaşadıkları o yeni toplumda da Ukrayna’nın avukatları olurlar.” dedi.

Aynı zamanda, milletvekilleri ve bakanlar için çifte vatandaşlığa bir dizi kısıtlama getirileceğini belirtti. Ayrıca, Rusya Federasyonu ile çifte vatandaşlığa ise izin verilmeyecektir.

Bakan, “Bu fikrin tutarlı bir destekçisiyim, milletvekilleriyle uygun yasal değişiklikler üzerinde çalışıyoruz. Bir istisna var sadece: saldırgan bir devlet, onunla herhangi bir çifte vatandaşlıktan söz edilemez.” dedi.

Kuleba, bunun hala yasal formülasyonunu ve uygulamasını bulması gereken bir politika olduğunu da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com