Ukraynalıların Tüketici Güven Endeksi Artmaya Devam Ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Mayıs 2019’da Ukrayna’da tüketici güven endeksi Nisan ayına göre 11.2 puan artarak 82.8 oldu

Info Sapiens’in (https://sapiens.com.ua/ua/publication-single-page?id=76) çalışmasının sonucunda ortaya çıkan resimdir. Info Sapiens uzmanlarının açıklamasına göre:

“Üst üste ikinci ay tüketici güven endeksi hızla artıyor. Mayıs 2019 sonuçlarına göre, endeks 2013 seviyesine ulaştı. Kiev’de ise endeks 100 civarına ulaşmıştır. Artış, seçmenlerin yeni bir Cumhurbaşkanlığı ve gelecekteki parlamento seçimleriyle ilgili olumlu beklentileri ve iyimserliklerinin bir sonucudur.” denildi.

Beklenen işsizlik endeksinin Mayıs ayı endeksi 109.6 puan, bir önceki aya göre 0.3 puan geriledi Enflasyon beklentileri endeksi 2.1 düşerek 175.8 seviyesine geriledi. Ukraynalıların önümüzdeki 3 aydaki grivna para birimine ilişkin beklentileri de arttı: devalüasyon beklentileri endeksi 20.2 puan azalrak 123,4 değerine ulaştı.

Tüketici Güven Endeksi çalışması Ukrayna’daki hanehalkı örneklemi alınarak 16 yaşından büyük 1000 kişi ile gerçekleştirilmiştir

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com