Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Ukrayna’nın oligarklara karşı mücadelesi konusunda açıklama yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Ukrayna’nın oligarklara karşı mücadelesinden ötürü verdikleri destek için ortaklarına minnettar olduğuna; Başta Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere ortaklarla ilişkileri güçlendirmeye doğru ilerleyeceğinine dair bir mesaj yayınladı.

Ukrayna-Cumhurbaşkanlığı-ofisi

Facebook’ta yayınlanan mesajda “Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, oligarklarla mücadelenin sadece cezai sorumluluk düzleminde olmadığını, aynı zamanda Ukrayna’nın ABD ile ilişkileri güçlendirme yolunda ilerleyeceğini açıkladı. Ekonomik refah ve Avrupa-Atlantik entegrasyonunu sadece anayasasında ilan etmedi, her şeyden önce Ukrayna toplumunda, Ukrayna oligarkların hakim olduğu bir sistemin üstesinden geleceği fikrini de oluşturdu.

Başkanlık Ofisi ayrıca, Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin iki yıldan daha kısa bir süre içinde, “iddialı sloganlar ve popülizm olmadan, önceki başkanlardan çok daha fazla” deoligarşileştirme yaptığını vurguladı.

Yayınlanan mesajda “Ukrayna, bu yoldaki destekleri için her ortağına minnettardır. Oligarklarla mücadele sadece cezai sorumluluk düzleminde değil, aynı zamanda Ukrayna’da ticaretin şeffaf, rekabetçi bir ortamda ve geniş bir alanda gelişeceği koşulların yaratılmasıdır. Mali gruplar pazara hakim olamayacaklar, medya ve siyasi kararları etkileyecemeyecekler.” ifadesi yer aldı.

Bu yöndeki her adil kararın Ukrayna’nın güçlü ve gerçekten bağımsız bir devlet olmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Başkanlık Ofisi, “Her sektörde reform yapma ve stratejik ortağımız ABD de dahil olmak üzere ilişkilerimizi güçlendirme yolunda durmaksızın ilerleyeceğiz.” dedi.

Birleşik Devletler, Dnepropetrovsk bölgesel devlet idaresi eski başkanı Igor Kolomoiskiy‘ye, 2014-2015 yıllarında Dnipropetrovsk bölgesel devlet idaresinin başı olarak yaptığı faaliyetlerle bağlantılı olarak yaptırım uyguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com