Baykar firmasının gönderdiği gıda ve hijyen ürünleri Rivne’ye geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bayraktar üreticisi Baykar firması tarafından gönderilen insani yardım Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna Büyükelçiliği tarafından organize edildi.

Yayınlanan mesajda “Bu ilk yardım değil, Baykar firmasından Türkiye’den gıda ve hijyen ürünleri içeren bir tır geldi. İnsani yardım, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna Büyükelçiliği tarafından organize edildi. Bu elçilikten aracılığıyla ulaşan ilk yardım da değil. Rivne Bölgesel Devlet İdaresi raporlarına göre yakında yeni ortak projeler olacak” denildi.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin Ukrayna Büyükelçiliği temsilcileri bölgedeki sağlık kurumlarını ziyaret etti. Kendilerine çocuk hastanesinin ameliyathanelerinde acil durumlarda kullanılan Türk ekipmanları gösterildi.

Rivne Bölgesel İdaresi başkanı Sergey PodolinKurum başkanları ile birlikte, ülkemizdeki askeri operasyonlar sırasında özellikle özerk güç kaynaklarının arttırılmasında kurum ihtiyacının tartışılması konusunu görüştük. Sonuçta, tıpta durdurulamayan enerji tüketen süreçler var. Örneğin, bir MR makinesinin sürekli bir çalışma döngüsü vardır. Bu nedenle hastanelerin yedek güç kaynağı sistemlerinin güçlendirilmesi son derece önemlidir” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com