Almanya ve Avusturya, vatandaşlarından Ukrayna’yı acilen terk etmelerini istedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Almanya ve Avusturya, vatandaşlarından Ukrayna'yı acilen terk etmelerini istedi

Almanya ve Avusturya Dışişleri Bakanlıkları, vatandaşlarına Ukrayna topraklarını derhal terk etmeleri için tavsiyeler yayınladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı web sitesi ve Avusturya Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yaptıkları açıklamada Almanların Ukrayna’nın herhangi bir bölgesini, Avusturyalıların ise batı bölgeleri hariç tüm bölgelerden ayrılmaları yönünden tavsiyede bulunuldu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı da benzer bir uyarıyla vatandaşlarına çağrıda bulundu. Ancak Fransızlara yalnızca doğu Ukrayna’nın ön cephe bölgelerinden kaçmaları tavsiye edildi.

Biden: Putin Ukrayna’ya saldırmaya karar verdi

Alman Dışişleri Bakanlığı: “Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim, Rus askeri birliklerinin Ukrayna sınırlarına yakın kitlesel varlığı ve hareketinin arka planına karşı tırmanmaya devam ediyor. Her an bir askeri çatışma mümkündür

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda Alman vatandaşlarını destekleme imkanları çok sınırlı.”
dedi.

Avusturya ise “Ukrayna için dikkat! Hareket uyarısı. Batı bölgeleri hariç tüm Avusturyalılardan ülkeyi derhal terk etmeleri isteniyor. Konsolosluk acil durumlarda, Kiev’deki Avusturya Büyükelçiliği yerinde destek sağlamaktadır!” diye yazdı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com