Biden: Putin Ukrayna’ya saldırmaya karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya lideri Vladimir Putin’in Ukrayna’ya saldırmaya karar verdiğini söyledi. Rus işgaline kadar, çatışmaya diplomatik bir çözüm olasılığının açık kalacağını da sözlerine ekledi.

Putin’in Ukrayna’ya karşı saldırganlık başlatma kararı alıp almadığı sorusuna yanıt veren Biden, “Eminim (Putin) bir karar verdi. Böyle düşünmek için nedenlerim var.” dedi.

Gümrük memurlarının Odessa havaalanındaki rüşvet organizasyonu ifşa edildi

Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali başlayana kadar Moskova’nın durumu çözmek için diplomasi yolunu seçebileceğini de sözlerine ekleyerek “Gerginliği azaltmak ve müzakere masasına dönmek için çok geç değil” dedi.

Brifing sırasında Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının önümüzdeki günlerde başlayabileceğini ve bu olursa Kiev’e de saldırılacağını söyledi.

Başkan Biden, Putin’in Ukrayna’yı işgal etme kararını çoktan vermiş olduğuna dair kanıtın ne olduğu sorulduğunda, ABD’nin “önemli istihbarat yeteneklerine” atıfta bulundu.

Amerikalı lider, “Rusya’nın planlarını yüksek sesle ve sürekli olarak konuşuyoruz. Ama çatışma istediğimiz için değil. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme eylemlerini haklı çıkarması için herhangi bir nedeni ortadan kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Kamyon ve tırlarda Avrupa ağırlık ve boyut standartları Ukrayna’da da yürürlüğe giriyor

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com