Çernobil turları iptal edildi: 19 Şubat’tan itibaren dışlama bölgesi süresiz olarak kapalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bugünden itibaren, yasak bölgeye turizm amaçlı ziyaretler, iddiaya göre “teknik nedenlerle” süresiz olarak yasaklanacak. Ancak, büyük olasılıkla, mesele askeri gerginlikle alakalı.

Çernobil tur operatörleri derneği başkanı, Çernobil Tur acentesi Yaroslav Emelianenko tarafından Facebook sayfasında bildirildiğine göre 19 Şubat Cumartesi gününden itibaren Çernobil bölgesi süresiz olarak turistlere kapatılıyor.

Çernobil gezisi

Çernobil dışlama bölgesine yapılan ziyaretlerin kapatılmasının resmi nedeni “teknik nedenler” olarak adlandırılmaktadır. Bunun büyük olasılıkla Rus saldırganlığı tehdidi ve Belarus sınırının yakınlığından kaynaklandığı varsayılmaktadır.

Emelianenko, “Dünya, Beyaz Rusya sınırındaki bölgedeki Çernobil turizmini Ukrayna’nın istikrarının ikonik işaretlerinden biri olarak algılıyor.” dedi.

Askeri gerginliğe rağmen Çernobil’in gazeteciler, çok sayıda Ukraynalı ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini vurguladı.

Emelianenko, bölge”yi ziyaret etme yasağının yakın gelecekte kaldırılacağı umudunu da dile getirdi.

Ukrayna nükleer santrallerinde güvenlik iki katına çıkarıldı

Ukrayna Dışlama Bölgesinin Yönetimi Devlet Dairesi bunun üzerine bir açıklama yaparak nükleer yakıt taşıma özel rejimi sebebiyle 20 Şubat 2022 ile 20 Mart 2022 tarihleri arasında dışlama bölgesi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alınmasına karar verildiğini bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com