Ukrayna nükleer santrallerinde güvenlik iki katına çıkarıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Belarus sınırına 60 kilometre uzaklıkta bulunan Rivne santrali de dahil olmak üzere dört nükleer santralde güvenlik ve korumalar ikiye katlandı

“Energoatom” başkanı Petro Kotin tarafından verilen bilgiye göre Ukrayna nükleer santralleri, zorlu jeopolitik durum sebebiyle Ulusal Muhafızların yoğun koruması altına alındı.

Muhafızların sayısı Belarus sınırından birkaç on kilometre uzakta bulunan Rivne santrali de dahil olmak üzere dört nükleer santralde iki katına çıktı. Ayrıca, nükleer santrali koruyan askeri birlikler ek silahlarla donatıldı.

Askerlerin geri çekilmesi bir Rus oyunu mu? Kremlin, Ukrayna’nın görmediğini söyledi

Kotin “Böyle bir durumda olması gereken tüm gerekli tedbirleri alıyoruz.” diyerek Energoatom ve nükleer santrallerin güvenliğinin sağlanmasıyla ilgili tüm gerekli sorunları çözmek için İçişleri Bakanlığı ile yakın temas halinde olduklarını vurguladı.

Siber saldırılar konusuna da değinen Kotin “Ayrıca istasyonlarımızın ve diğer tesislerimizin siber savunmasını da sürekli güçlendiriyoruz. Tesislerimiz de tüm bu büyük ölçekli siber tehditlere, bankalar, işletmeler, devlet kurumlarına yönelik saldırılar gibi maruz kalıyor. Bu nedenle ana hedeflerimizden biri de başarılı bir şekilde onlara karşı koymak.” diye vurguladı.

15 Şubat’ta Ukrayna bankaları ve devlet dairelerinin web sitelerine yapılan DDoS saldırısı Ukrayna tarihindeki en büyük saldırı olmuştu.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com