Alman Basını: “Ukrayna’da İpler Artık Oligarkların Elinde Değil”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Meclisi Verkhona Rada için yapılan milletvekili seçimlerinin sonucu Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde “Kiev’de Değişim: Ukrayna’da ipler artık oligarkların elinde değil” şeklinde sunuldu.

Ukrayna’da Devlet Başkanı Zelenskiy’nin “Halkın Hizmetkârı Partisi”nin  başarısı Alman basınında da geniş yankı buldu. Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, “Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin partisinin elde ettiği muazzam zafer, Ukraynalıların, ülkede iplerin ve karar mekanizmalarının artık oligarkların elinde olmadığı yeni bir politikaya olan isteklerini gösteriyor. Devlet yapısında yasama yolu ile yapılması planlanan değişikliklerin bu deneyimsiz parlamenterler tarafından omuzlanacak olması bir risk. Ancak bugüne dek Kiev’deki parlamentonun çalışmalarına damga vuran yorgun oligarkların yeteneklerinden yoksun kalınacak olunması, bir kayıp olarak görülmemeli. Bu seçimlerden sonra ortaya çıkan fırsatı değerlendirmek Avrupa Birliği‘nin (AB) çıkarına olacaktır. Üye ülkeler ve bu ülkelerin parlamentoları, yoğun ilişkiler ve ortaklıklarla Ukrayna Parlamentosu’ndaki acemi milletvekillerine yardımcı olarak buna katkı sağlayabilir, bu vekillerin parlamenter faaliyetlere alışmalarını sağlayabilir.” denildi.

 

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com