ABD Ukrayna’ya silah sevkiyatını hızlandırdı: Bunun sebebi nedir?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya 275 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri, geniş çaplı Rus işgalinin başlamasından bu yana Ukrayna’ya askeri yardım sağlama hızını %30 artırdı. Ve bunda onlara Soğuk Savaş deneyimi yardımcı oluyor.

Defence One tarafından bildirildiği üzere, ABD ordusunun 21. operasyonel destek komutanlığının temsilcisine göre, bunun nedeni deneyimdeki artışın yanı sıra operasyonları tahmin etme yeteneğinin gelişmesidir. Muhatap, aynı zamanda asker ve teçhizatı hızla hareket ettirmek için Amerikan ordusunun Soğuk Savaş’ın yöntemlerini yeniden öğrendiğini de sözlerine ekledi.

Yayına göre, Ukrayna’ya silah akışı “katlanarak arttı”. Toplamda, ABD Ukrayna’ya 38 milyar dolar değerinde silah ve teçhizat sağlama sözü verdi.

Daha önce kongre üyesi Andy Kim, Washington’da Ukrayna’ya askeri yardım konusunu tartışmayı bıraktıklarını söyledi. Bu, ABD’nin kendi ulusal borcuyla ilgili sorunlarla ilgilidir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com