İstihbarat: Putin, Ukrayna’nın “infaz listesinin” başında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna'daki başarısızlıkları Putin'i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Ukrayna, ortadan kaldırılabilecek Rusların bir listesini derledi. Ukrayna’ya karşı savaştan tüm “hedefler” sorumludur, ancak listedeki ilk kişi Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’dir.

Alman yayın kuruluşu Welt’ten bir gazeteci, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü temsilcisi Vadim Skibitskiy‘e Rus propagandacılarına yönelik saldırıların arkasında Ukrayna tarafının olup olmadığını sordu.

İstihbarat görevlisi röportajda “Bence Ruslar birbirleriyle savaşıyorlar, iktidara gelmek için savaşıyorlar. Yevgeniy Prigojin, Igor Girkin ve hükümeti ve orduyu eleştiren diğerleri gibi insanlar” dedi.

Ona göre Ukrayna istihbaratı için en önemli hedefler bunlar değil ama öncelik adamlarına saldırı emrini veren birim komutanı. Aynı zamanda Putin’in “infaz listesinin” başında olduğunu belirtti.

Skibitskiy “O (Rusya Federasyonu Başkanı) neler olup bittiğini koordine eder ve karar verir. Sonunda herkes eylemlerinin hesabını vermek zorunda kalacak. Saldırıyı Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu saldırıyı planladı ve artık geri dönemezler. Çeçenistan’ın başı Ramazan Kadirov ilk aylarda her yerdeydi ama şimdi nerede? Putin rejiminin stratejik olarak çoktan kaybettiğini anladı ama liste bunlarla sınırlı değil, bir de Sergey Surovikin ve Rus komutanlar var. Geçit törenine katılacaklarını düşünerek bu işlere girişen komutanlar.” dedi.

Ayrıca Wagner lideri Yevgeniy Prigojin‘in de “kara listeye” dahil edildiğini belirterek “Savaştayız ve bunlar bizim düşmanlarımız. Kim silah üretip bunu finanse ederse, bunların ortadan kaldırılmasıyla birçok sivilin hayatını kurtarmış olur. Uluslararası sözleşmelere göre bu meşru bir hedeftir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com