Kiev’de Yılbaşı-Noel eğlenceleri başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Şehir Devlet İdaresi basın servisine göre, Kiev Şehir Devlet İdaresi bir kutlama programı açıkladı. Noel ve Yeni Yıl eğlencesi Kiev’de başladı.

19 Aralık’ta St. Nicholas Günü’nde, Kiev’in tüm bölgelerinde Noel ağaçları kurulacağı bildirildi.

Ülkenin ana noel ağacı ise Sofiyskaya Meydanı’na yerleştirilecek. Kontraktova Meydanı’nda ise Ukrayna halk geleneklerine uygun bir etnik kasaba olacak. Her hafta sonu popüler sanatçıların, özellikle de S.K.A.I, TNMK, Pianoboy, Kishe ve diğerlerinin katıldığı kutlama konserleri olacak.

Taras Şevçenko Parkı’nda ise bir buz pateni pisti oluşturuldu. Ayrıca “Yule: Efsaneler Ülkesi” festivali olacak. Halkların Dostluğu Kemeri yakınında ise gençlik spor festivali, aktif ve müzikal eğlence alanları kuruldu.

Noel babanın asistanları ve Borjomi’nin kostümlü kahramanlarından oluşan bir sokak tiyatrosu da gerçekleşecek.

Şehirde ayrıca Ukrayna’nın dört bir yanından gelen 400’den fazla Ukraynalı sanatçının resimlerini, grafik eserlerini, heykel kompozisyonlarını, dekoratif ve uygulamalı sanat eserlerini sunacak olan “Tüm Ukrayna Noel Sergisi” açılacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com