Reuters: Belgorod bölgesinde bir atılım Rus savunmasını zayıflatabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Askeri analistler, Putin’in artık askerleri cephe hattından başka yöne çevirmek zorunda kalacağını öne sürüyorlar.

Askeri analistlere göre, Kiev büyük bir karşı saldırı hazırlarken ve Moskova’ya psikolojik bir darbe indirirken, Belgorod bölgesinde başarılı bir operasyon Kremlin’i askerleri cephe hattından uzaklaştırmaya zorlayabilir. Bu Reuters tarafından yakın zamanda yayınlanan bir makalede belirtildi,

Uzmanlar ayrıca, Kiev’in herhangi bir müdahaleyi reddetse de, bunun tam ölçekli Rus işgalinin başlangıcından bu yana Ukrayna topraklarından Rusya Federasyonu’na yapılan en büyük baskın olduğunu ve neredeyse kesin olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile koordine edildiğini eklediler.

Kraliyet Müşterek Hizmetler Enstitüsü’nden bir analist olan Neil Melvin, “Ukraynalılar, gedik açmak için Rusları farklı yönlere çekmeye çalışıyor. Ruslar takviye göndermek zorunda kalıyor” dedi.

Bildirildiği üzere, saldırı, çatışmaların merkez üssünden uzakta, Harkov bölgesinin kuzeyindeki ön cepheden yaklaşık 160 km ilerisinde gerçekleşti.

Melvin, “Onlar, buna tepki vermek ve oraya asker göndermek zorunda kalacaklar ve ardından Ukraynalıların gidişatı bu şekilde olmasa bile tüm sınır bölgesi boyunca çok sayıda asker konuşlandırmak zorunda kalacaklar.” dedi.

Belgorod yakınlarında saldırıya dair bilinenler

21 Mayıs’ta Rusya Federasyonu, Belgorod bölgesi Holovçino köyünde bir idari binanın saldırıya uğradığını bildirdi . Ertesi gün “Rus Gönüllü Kolordusu” ve “Rusya’nın Özgürlüğü” Lejyonu askerleri, Rusya Federasyonu’nun Belgorod Bölgesi’ndeki Graivoronskiy’e baskın düzenledi.

GUR, Rusların Belgorod yakınlarında özel bir operasyon yürüttüğünü duyurdu. Amaçları Ukraynalılar için bir “güvenlik hattı” oluşturmak.

Belgorod bölgesi valisi, “Rus Gönüllü Kolordusu”nun düzinelerce zırhlı personel taşıyıcısının imha edildiğini duyurdu. Ancak lejyon bu bilgiyi yalanladı ve ekipmanla birlikte bir video yayınlayarak valiye bir “merhaba” gönderdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com