Ukrayna Havayolları söz verdi bilet için para iadesi yapılacak; ama “bugün değil”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Uluslararası Havayolları (UIA) satın alınan ve karantina nedeniyle uçuşlar gerçekleşmediği için kullanılamayan biletler için parayı iade etme sözü verdi. İki seçenek sunuyor.

Ukrayna Havayolları Başkanı Evgeny Dikhne tarafından bir röportajda açıklandığına göre şirket yolculara yükümlülük getirmiyor ve adil olduğunu düşündüğü iki seçenek sunuyor.

İlk seçenek: Yolcular tarafından gerçekleştirilmeyen bir uçuş, yıl içinde herhangi bir zamanda değişiklik cezası olmadan mümkündür, yani kullanabilirler. İkinci seçenek: Biletin satın alma tutarı üzerinde % 25 miktarında bonus kuponu. Bu kupon, yıl içinde kullanılmalıdır.” dedi.

Evgeny Dikhne

UIA başkanının eklediği gibi, yolcu yeni bilet alırken % 25 bonus oranını kullanabilir. Eğer bu seçenekler kişiye uymuyorsa gelecekte parayı iade olarak istiyorsa, şirketin iade edeceği söylenmektedir. Ancak bu konuda bir tarih belirtilmemektedir.

Ukrayna Havayolları karantina tedbirleri nedeniyle 2020 yılının ilk çeyreğinde uluslararası uçuşlardan planlanan gelirlerin % 35 azalmasından ötürü zarar beklemektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com