Rusya Merkez Bankası’nın AB’deki dondurulan varlıkları 200 milyar avroyu aştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Avrupa Birliği'nden 1,5 milyar avro aldı

Avrupa Komisyonu’nun (AK) resmi temsilcisi Christian Wiegand, Rusya Merkez Bankası’nın Avrupa Birliği ülkelerinde 200 milyar avroyu aşan varlıklarının dondurulduğunu söyledi.

Wiegand Brüksel’de bir brifingde yaptığı açıklamada “Onuncu yaptırım paketine göre operatörler ve üye devletler, Rusya Merkez Bankası’nın dondurulan varlıkları hakkında Avrupa Komisyonu’nu bilgilendirmek zorunda kaldı. Kontrol tarihi 12 Mayıs’tı. Devletler raporlar sundu ve bu, Rusya Merkez Bankası’nın 200 milyar avrodan fazla bloke varlığına tekabül ediyor.” dedi.

Bu miktarın sadece Avrupa Birliği’ni ilgilendirdiğini açıkladı.

Rusya Federasyonu’nun dondurulan fonlarını Ukrayna’nın çıkarları doğrultusunda kullanma planları sorulduğunda AK temsilcisi, “Bu konuda çok çalışıyoruz. Kararlıyız. Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği zararı ödemesini istiyoruz” yanıtını verdi.

Ona göre AB üye ülkelerine sunulan seçeneklerden biri de Rusya Merkez Bankası’nın varlıklarını bu amaçla kullanmak.

Wiegand, “Faiz (sermaye üzerine) vs. düşünülebilir. AB Konseyi’nin İsveç başkanlığıyla işbirliği yapan özel bir çalışma grubunda tartışmalar sürüyor. Son toplantı 24 Mayıs’ta yapıldı.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com