Energoatom: Zaporoje Nükleer Santrali acil durum tehdidi altında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
İşgalcilerin bombardımanı sebebiyle Zaporoje nükleer santralinin enerjisi tamamen kesildi

Rusya’nın bombardımanı sebebiyle Zaporoje Nükleer Santralinde (ZNPP) tek bir elektrik hattı kaldı ve yeni bir kesintinin eşiğinde.

Energoatom basın servisi tarafından yapılan açıklamada “4 Nisan 2024, saat 10:06’da,Rusya’nın bombardımanı sonucunda, geçici olarak işgal edilen Zaporoje NGS’nin Ukrayna elektrik sisteminden enerji almasını sağlayan PL-330kV harici havai hattı “Zaporoje TES – Ferosplavna” hattı kopuktu. Şu anda, Avrupa’nın en büyük nükleer santrali, Ukrayna enerji sistemine yalnızca Ukraynalı enerji çalışanları tarafından yakın zamanda restore edilen “Dniprovska” iletim hattıyla bağlanıyor. “ denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bunun, geçici olarak işgal edilen ZNPP’de başka bir acil durumu tehdit ettiği belirtiliyor; çünkü yerel elektrik şebekesi ile bu – sonuncu – iletişim hattının bağlantısı kesilirse, istasyon başka bir kesintinin eşiğinde olacak ve bu da istasyonun güvenli çalışma koşulları için ciddi bir ihlal anlamına geliyor.

Energoatom, “Zaporoje Nükleer Santrali derhal Ukrayna’nın, yasal operatörü Energoatom’un tam kontrolü altına girmeli ve Rusya, askerlerini ve askeri teçhizatını santralden çekmeli!” diye vurguladı.

Şirket, Rus işgalinin başlangıcından bu yana Zaporoje Nükleer Santrali’nde acil durum dizel jeneratörleri ve güvenlik sistemlerinin devreye girmesiyle birlikte sekiz tam ve bir kısmi elektrik kesintisi yaşandığını hatırlattı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com