Forbes’in milyarderler sıralamasında beş Ukraynalı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Amerikan dergisi Forbes’in yıllık milyarderler sıralamasına Rinat Ahmetov, Viktor Pinçuk, Kostantin Jevago, Vadim Novinskiy ve Gennadiy Bogolyubov adlı beş Ukraynalı iş adamı dahil edildi.

Ukraynalı işadamları arasında ilk sırada DTEK’in sahibi ve Metinvest’in ortak sahibi Rinat Ahmetov, derecelendirmeye 4 milyar dolar varlıkla 785. sırada yerleşti. Geçen yıl Ahmetov’un 445’inci sırada yer aldığını ve servetinin 5.7 milyar dolar olarak tahmin edildiğini belirtmekte fayda var.

İkinci Ukraynalı ise Interpipe’ın sahibi olan ve 1623. sırada yer alan Viktor Pinçuk‘tur. Onun serveti de yıl içinde düştü ve şu anda 2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor (bir yıl önce 2.1 milyar dolar).

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukraynalılar arasında üçüncü ve dördüncü, 2410. sırada Ferrexpo’nun en büyük hissedarı Kostantin Jevago (1.2 milyar dolar) ve Smart holdingin sahibi Vadim Novinskiy (1,2 milyar dolar) bulunuyor. Novinskiy’nin serveti geçen yıl 200 milyon dolar azalırken, Jevago’nun 100 milyon dolar azaldı.

İlk beş Ukraynalı milyarder arasında “Privat” grubunun ortak sahibi Gennadiy Bogolyubov da yer alıyor. Varlıklarının 1 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve sıralamada 2692. sırada yer alıyor. Serveti bir yılda 100 milyon dolar azaldı.

Milyarderlerden hiçbirinin yıl içinde varlıklarını artırmaması dikkat çekicidir ve bunun nedeni büyük olasılıkla Rusya Federasyonu’nun tam ölçekli işgali oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com