Zelensky ABD’den yeni savunma yardım paketini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Kırım Tatar halkının kurbanları için bir anıt oluşturulmasını önerdi

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve NATO’nun Avrupa Müşterek Kuvvetleri Yüksek Komutanı Christopher Cavoli ile yaptığı görüşmenin ardından ABD’den yeni bir savunma yardım paketini duyurdu.

Zelenskiy yayınladığı video mesajındaSavaş alanındaki durumu ve olasılıklarını tartıştık; hem savunmamızı hem de hareketimizi nasıl güçlendirebileceğimizi tartıştık. ABD’den devletimize yeni bir savunma paketi geldi. Minnettarım. Özellikle daha fazla top olacak. Şu anda ihtiyaç duyulan mermiler.” dedi.

Bu toplantıda Ukrayna’nın Karadeniz’deki faaliyetleri ve Ukrayna ihracat koridorunun korunmasının da ele alındığını belirten Zelenskiy, “Seyir özgürlüğü tüm dünya için temel bir değerdir ve Ukrayna burada, Karadeniz’de, saldırganı, onun yok etmek istediği deniz bölgesinden uzaklaştırabileceğimizi kanıtladı.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ayrıca Pazartesi günü yapılan çok sayıda “önemli toplantı” hakkında da bilgi verdi. Ona göre ilki, önümüzdeki haftalarda uluslararası iletişimin planlanmasıyla ilgili.

Zelenskiy ayrıca Dış İstihbarat Servisi GUR istihbarat başkanlarıyla da görüşmelerde bulundu: “Her ikisi de güçlü bir şekilde çalışıyor, bunun için minnettarım.” dedi.

Cumhurbaşkanı Ukrayna’ya yardım eden herkese teşekkür etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com