Ukrayna’daki savaşın sonu Zalujniy’nin alacağı silahlara bağlı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
fotoğraf: REUTERS

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın eski müdürü General David Petraeus, Rusya’nın Ukrayna’yı geniş çaplı işgaline karşı ABD’nin tepkisinin “oldukça etkileyici” olduğunu, ancak Washington’un bazı kararları daha hızlı alabileceğini söyledi.

Ukrayna’daki savaşın sonu, silah tedarikine ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy‘nin ortaklarından talep ettiği silahları alıp almayacağına bağlı olacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Atlantik Konseyi etkinliğinde ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın eski müdürü General David Petraeus Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgaline karşı ABD’nin tepkisinin “oldukça etkileyici” olduğunu, ancak Washington’un daha hızlı kararlar alabilecek olmasına rağmen bazı tepkiler verebileceğini belirterek “Batı’nın tepkisi gerçekten çok önemli, bence muhtemelen Putin’in düşündüğünden çok daha önemli. Ve bu bir ders; çünkü muhtemelen geçmişte onu bu kadar güçlü bir şekilde karşılık vermeyeceğimize inandıracak şekilde davrandık. Biz bunu yaptık” dedi.

General, savaşın nasıl biteceğini tahmin edemeyeceğini söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com