Hükümet Ukrayna’ya jeneratör ve transformatör ithalatını basitleştirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Şmigal: Ukrayna'nın kışı atlatmak için 17 bin büyük jeneratöre daha ihtiyacı var

Ukrayna Hükümeti, başta jeneratörler ve transformatörler olmak üzere enerji ekipmanlarının Ukrayna’ya ithalatını kolaylaştıran bir kararı onayladı.

Başbakan Denis Şmigal‘in açıklamasına göre Bakanlar Kurulu, enerji ekipmanlarının ithalatı ve satışına uygulanan altı teknik düzenlemenin işleyişini fiilen askıya alacak.

Başbakan, “Artık bu ürünlerin bir kısmı için uygunluk beyanı ve uygunluk işareti ile işaretlenme gerekmeyecek” dedi.

Şmigal ayrıca Ukrayna’nın ısıtma sezonunun ilk ayını başarıyla tamamladığını kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Enerji sektöründe durumun istikrarlı olduğunu, elektrik sıkıntısı bulunmadığını ve tüm bölgelerde ısınma sezonu başladığını belirten Şmigal “Ukrayna artık kendisine gerekli miktarda enerji kaynağını tamamen sağladı. Depolama tesislerimizde yaklaşık 16 milyar metreküp gazımız var. Depolardaki kömür stoku 1.1 milyon tondur” dedi.

Denis Şmigal, enerji güç sisteminin önemli düğümlerinin onarımı ve korunmasının devam ettiğini kaydetti. Neredeyse 1.9 GW’lık üretim kapasitesini geri kazanmak mümkün oldu. Yıl sonuna kadar 1.3 GW’lık ek kapasitenin daha yenilenmesi planlanıyor. Ağları eski haline getirmek, trafo merkezlerini ve diğer kritik ekipmanları korumak için çok sayıda çalışma yapıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com