Ignat: Ukrayna dron üretiminde Rusya’dan daha iyi bir konumda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri temsilcisi Yuriy Ignat, 19 Kasım Pazar günü düzenlenen bir teleton sırasında, Ukrayna’nın insansız hava aracı üretimi konusunda saldırgan ülke Rusya’dan daha iyi bir konumda olduğunu söyledi.

Ignat “Çok fazla drona sahip olamazsınız, bu sistemleri kurmamız gerekiyor. Hatta belki Rusya’dan daha iyi durumdayız çünkü Batı teknolojilerine erişimimiz var” diye vurguladı.

Ignat, Ukrayna’nın saldırı uçağı üretimini artırmasına olanak tanıyan şeyin Batılı ortakların desteği olduğuna inandığını belirterek “Tıpkı bizi terörize ettikleri gibi, Rusya’yı kendi topraklarında taciz etmemize de izin verecek olan, saldırı dronlarının sayısıdır” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ona göre Rus işgalciler, füze stoklarının geçen yıla göre azalması nedeniyle Ukrayna’ya yapılacak gelecekteki saldırılarda insansız hava araçlarını daha sık kullanabilirler.

Ignat, Ukrayna’nın Gepard uçaksavar silahları ve mobil ateş grupları gibi Rus İHA’larıyla mücadele etme araçlarına sahip olduğunu hatırlattı. Mobil grupların kamikaze dronları yoketme konusunda giderek daha iyi hale geldiğini vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com