Zelenskiy: Ukrayna’da Barış Formülü toplantısına 50’den fazla ülke katılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna'da Barış Formülü toplantısına 50'den fazla ülke katılacak

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’da Barış Formülü toplantısında dünyanın önemli ülkelerinin temsil edileceğini, katılımcı sayısının ise her geçen gün arttığını vurguladı.

Önümüzdeki hafta Malta’da yapılması planlanan Ukrayna’daki Barış Formülü toplantısına 50’den fazla ülke katılacak

Zelenskiy “Barış Formülü ile ilgili yeni bir toplantının hazırlıklarını aktif olarak yapıyoruz… Dünyanın önemli güçleri temsil edilecek, aslında katılımcı listesi her geçen gün artıyor. 50’nin üzerinde katılımcı bekliyoruz” dedi.

Zelenskiy’e göre özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın, Türkiye’nin toplantıya katılacağını doğruladığını vurguladı.

Ukrayna’nın ayrıca parlamento düzeyinde yeni bir Kırım Platformu zirvesine hazırlandığını da sözlerine ekleyerek “Katılımcı sayısı çok ciddi. Zirve Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak. Güvenlik adına, barış adına parlamenter diplomasi düzeyinde bizimle birlikte çalışmaya hazır olan ve katılan herkese minnettarım. Kıtamızın herhangi bir kısmı için istisnasız, tüm Avrupa’da barış uğruna.” şeklinde belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Cumhurbaşkanı, bu hafta özellikle amacı Ukrayna’yı ve Ukraynalıları korumak olan dokuz uluslararası görüşme yaptığını da bildirerek “Uluslararası aktif çalışmalarımız bir gün bile durmuyor. Bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum … Finlandiya Cumhurbaşkanı ile, Kanada Başbakanı ile, Güney Afrika Cumhurbaşkanı ile zaten görüştüm. Norveç Başbakanıyla, Fransa Cumhurbaşkanıyla, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteriyle, Amerika Birleşik Devletleri Başkanıyla, Almanya Şansölyesiyle… Bütün bu müzakerelerde esas olan, canların ve insanların korunmasıdır, barışçıl insanlar için, istikrarsızlığın dünyanın diğer bölgelerine yayılmasını önlemek ve uluslararası hukuk uğruna dünya çoğunluğunu sağlamlaştırmaya yönelik çalışmalarımızın boşa gitmesini önlemek için, tüm liderlere destekleri ve artık doğru yolun bu olduğunu fark ettikleri için minnettarım. Enerjik şekilde ortak çalışmanın zamanı geldi” dedi.

Ayrıca “Başkan Biden’ın bu hafta attığı çok önemli adımdan” da söz ederek Ukrayna’ya savunma, ekonomik olmak üzere uzun vadeli ve güvenilir bir destek paketi hazırlandığını belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com