Zelenskiy: Rusya, yıl sonuna kadar 100 bin askerini kaybedecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Rusya, Ukrayna’daki savaşta her gün yüzlerce seferberlik ve paralı askerini kaybediyor ve yıl sonuna kadar öldürülen askerlerin sayısı 100 bini bulacak.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy cephedeki durumun hala zor olduğunu kaydetti. İşgalciler hala Donetsk bölgesinde ilerlemeye, Lugansk bölgesinde bir yer edinmeye, Harkov bölgesine ilerlemeye ve güneyde belirli eylemler gerçekleştirmeye çalıştığını; Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin savunmada ve her gün düşmanın niyetlerini gerçekleştirmesine izin vermediğini belirterek “Orada düzenli ordularını kuruyorlar (Donetsk bölgesinde), orada her gün yüzlerce seferberlik ve paralı asker kaybediyorlar, orada kuşatma birlikleri kullanıyorlar. Bu yıl Rusya yüz bin askerini kaybedecek ve sadece Tanrı bilir kaç tane paralı asker var. Ve Ukrayna ayağa kalkacak.“dedi.

Stefançuk: Konsey, Ukrayna’dan kaçan yaklaşık 10 milletvekilini görevden alacak

Rusya’nın Ukrayna’daki kayıpları

Dün açıklanan tahminlere göre tam ölçekli işgalin başlangıcından bu yana Rus ordusunun toplam kayıp sayısı 88 bin 380 askerdir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com