Sadece her dört Ukraynalıdan biri hayatından memnun (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa İş Birliği tarafından Kernel şirketi ile birlikte yürütülen “Ukrayna’da Mutluluk Barometresi” anketinin sonuçlarına göre her dört Ukraynalıdan birisi hayatından memnun.

Kiev-Krışatik-Maydan

Bu yıl mutluluk barometresine ilişkin göstergeler en yüksek 5 puan olmak üzere değerlendirildi ve ortalama 2.65 puan olarak kaydedildi. 2020 yılına göre kaydadeğer bir değişim görünmedi. 2020 yılında endeks değeri 2,64 idi.

Endeksin dokuz bileşeninden altısında kısmen bir iyileşme görülürken, diğer üçünde değerler düştü: Bunlar sağlık, gelir düzeyi ve sosyal yaşamdır.

Ukraynalıların mutluluk endeksinde en yüksek puan alan bileşenler:

  • 3.53 puan – mevcut çalışma;
  • 3.15 puan – sosyal yaşam;
  • 3 puan – Ukrayna’da genel yaşam deneyimi;
  • 2.6 puan – eğitim sistemi.

Anket sonuçlarına ilişkin basın açıklamasında “Katılımcıların yarısından fazlası % 52 ile mevcut işlerinden memnun ve hatta %37’si tatmin edici olarak değerlendiriyor. Ankete katılanların çoğunluğu, hacmi geçen yıl önemli ölçüde artan fazla mesaiden ve fiili iş eksikliği ile iş yaşamında dengenin bozulmasından şikayet ediyor.” denildi.

Ukraynalıların mutluluk endeksinde en düşük puan alan bileşenler:

  • 2.44 puan – gelir seviyesi;
  • 2.43 puan – hakların gözetilmesi;
  • 2.28 puan – ekoloji;
  • 2.24 puan – sağlık.

Basın açıklamasında “Gelir düzeyleri hakkında yorum yapan ankete katılanların %45’i normal bir yaşam için gelirlerini yeterli olarak nitelendirdi. Geçtiğimiz yıl bu oran % 55 çıkmıştı. Ankete katılanların %55’i gelir düzeylerini yetersiz buluyor. Tatile çıkmak, pahalı şeyler, arabalar veya gayrimenkul satın almak için gelirleri yetersiz ve uzun yıllar tasarruf etmeleri gerekmektedir.” denildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com