Zelenskiy, Kupyansk’da cephe hattını ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky (president.gov.ua)

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 19 Şubat’ta Kupyansk hattında ön cepheye gitti. Özellikle cephenin bu bölümünde Ukrayna’yı savunan askerleri ödüllendirdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan mesajda, “Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Harkov bölgesine yaptığı gezi sırasında, Kupyansk’ı savunmak için muharebe görevleri yürüten Büyük Prens Roman’ın adını taşıyan 14. ayrı mekanize tugayın tabur komuta noktasını ziyaret etti.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Tugay komutanı Yarbay Aleksey Trubnikov‘dan cephedeki durum hakkında rapor alan Zelenskiy’nin ziyareti hakkında hazırlanan raporda “Tugay komutanı ayrıca başkana sorumluluk alanında çeşitli tiplerde insansız hava araçları kullanma deneyimini ve elektronik harp sistemlerini kullanarak düşman İHA’larıyla savaşmanın özelliklerini anlattı. Birimlerin ekipman, mühimmat tedarikini ve askerlerin diğer acil ihtiyaçları ayrı ayrı konuştular.” diye eklendi.

Vladimir Zelenskiy ayrıca askerlerle de biraraya geldi ve Ukrayna’nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmada öne çıkanları ödüllendirdi.

Zelenskiy “Bugün burada olmaktan, sizi görmekten, sizi tebrik etmekten, tüm Ukraynalılar adına, tüm Ukrayna için, her gün böylesine büyük işler yaptığınız için, devleti, ailelerimizi, bağımsızlığımızı savunduğunuz için minnettarım. Ben size güveniyorum. Sağlık diliyorum, kendinize ve silah arkadaşlarınıza iyi bakın. Bu çok önemli. Hepinize zafer diliyorum” dedi.

Kupyansk yönündeki durum

Forbes geçtiğimiz günlerde Rusya’nın Kupyansk yakınlarına 500 tank, 600’e kadar savaş aracı, yüzlerce obüs ve 40 bin asker yığdığının iddia edildiğini yazdı. Yayın, Kupyansk’ın ele geçirilmesinin Rusların asıl hedefi olduğunu belirtiyor.

Aynı zamanda gazetecilere göre cephenin bu kısmındaki Ukrayna birliklerinin sayısı yaklaşık 20,000 askeri personel ve yüzlerce tank, savaş aracı ve obüsten oluşuyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com