Putin, Ukrayna’nın kendisi için için bir ölüm kalım meselesi olduğunu itiraf etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: AB'ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

Rus lider, Tucker Carlson’la yaptığı röportajda Amerikalılara hangi fikri aşılamak istediğini itiraf etti. Ona göre gelinen durum bir beka meselesi.

Rus lider Vladimir Putin, Ukrayna’daki durumu Rusya’nın kaderi olarak bir ölüm kalım meselesi olarak nitelendirdi.

Propagandacı Pavel Zarubin ile bir röportaj yapan Putin’e göre Batı açısından Ukrayna’da olup bitenler “sadece taktiksel konumunun iyileştirilmesinden ibaret.”

Kremlin lider, yaklaşık bir hafta önce Amerikalı gazeteci Tucker Carlson‘a verdiği iki saatlik röportajla ilgili bir soruyu yanıtladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Putin cevap olarak “Hem Rusların, hem de yurt dışındaki insanların bizim duygularımızı anlaması, Ukrayna çevresinde olup bitenlerin ülkemiz için ne kadar hassas ve önemli olduğunu anlaması önemli.” dedi.

Aynı zamanda Batı’ya göre Ukrayna’daki savaş yalnızca “taktik konumunun iyileştirilmesidir”.

Rus lider, “Ve bizim için bu bir kader, bu bir ölüm kalım meselesi. Bunu dinleyen insanların bunu anlamasını istiyorum.” diye vurguladı.

Daha önce Putin Tucker Carlson’la yaptığı röportajı eleştirmiş ve Amerikalı propagandacıyı özellikle “konuşma sırasında keskin sorular sormama taktiğini seçen” tehlikeli bir kişi olarak nitelendirmişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com