ABD, Ukrayna’ya destek amacıyla ilk kez Rusya’nın el konulan varlıklarından Estonya’ya devretti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD'den gelen yardım engellenirse Ukrayna nasıl çıkacak: Bloomberg "B Planı"nı açıkladı

ABD, tarihinde ilk kez, el konulan Rus varlıklarını Ukrayna’ya destek amacıyla kullanılmak üzere başka bir ülkeye devretti. ABD, el konulan Rus varlıklarından 500,000 doları Estonya’ya aktardı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından bildirildiği üzere, Münih Güvenlik Konferansı’nda ABD Başsavcı Yardımcısı Lisa Monaco ve Estonya Genel Sekreteri Tynis Saar, el konulan Rus varlıklarından 500,000 dolar aktarıldığını duyurdu.

Adalet Bakanlığı’nın belirttiği gibi bu fonlara, Rusya Federasyonu’nun askeri endüstrisi için yüksek hassasiyetli Amerikan yapımı makinelerin yasadışı satın alınması durumunda ABD tarafından el konuldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Amerikalı bakan “Bu transfer, ABD’nin Ukrayna’ya yardım sağlamak amacıyla yabancı bir müttefike yaptığı türünün ilk örneğidir.” dedi.

El konulan fonların doğrudan Ukrayna’ya aktarılmasının mümkün olmaması nedeniyle Estonya’ya devredildiği kaydedildi.

Estonya, fonu, Rus kuvvetleri tarafından hedef alınan Ukrayna’nın elektrik dağıtım ve iletim sistemindeki hasar tespitini ve kritik onarımları hızlandıracak bir proje için kullanacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com