Zelenskiy: Yeterli hava savunma sistemi olursa milyonlarca Ukraynalı evine dönebilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Ukrayna, yeterli hava savunma sistemine sahip olması durumunda milyonlarca Ukraynalıyı eve getirebilecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Münih Güvenlik Konferansı’ndaki konuşmasında “Bazıları Rus füzelerine karşı etkili bir savunmanın olmadığını iddia etti. Patriot ve diğer bazı hava savunma sistemlerinin herhangi bir Rus füzesini vurabileceğinden eminiz. Ve eğer Ukrayna’da yeterli hava savunma sistemi olursa, milyonlarca Ukraynalıyı, yani kendi halkımızı eve getirebileceğiz” dedi.

Ukrayna, Fransa ile de güvenlik anlaşması imzaladı

Ukraynalı mültecilere karşı gösterdikleri iyi tutumdan dolayı tüm Avrupa ülkelerine teşekkür eden Zelenskiy, Ukraynalı mültecilerin herşeye rağmen evlerine dönmelerini umduklarını, Ukraynalı yetkililerin bunun için mümkün olan her şeyi yapacağını da dile getirerek “Ve elbette ekonomimiz dış destekten bağımsızlığını yeniden kazanabilecektir” diye ekledi.

Bu yılki Münih Güvenlik Konferansı’nın ana konularını İsrail ve Ukrayna’daki savaşlar, küresel güvenlik krizi, silahlı çatışmalar, göç sorunları, iklim ve son teknolojilerin gelişimi oluşturuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Birkaç düzine devlet ve hükümet liderleri, parlamento delegasyonları, savunma ve dışişleri bakanları, uluslararası kuruluşların başkanları, bilim adamları, uzmanlar, sivil toplum temsilcileri ve iş dünyasının liderleri Münih’te toplandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com