Dünyanın en tehlikeli ülkelerinin 2022 sıralaması yayınlandı: Ukrayna ve Rusya nasıl derecelendirildi?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Dünyanın en tehlikeli ülkelerinin 2022 sıralaması yayınlandı: Ukrayna ve Rusya nasıl derecelendirildi?

Rusya’nın topraklarında başlattığı savaş sebebiyle Ukrayna’nın, Küresel Risk Değerlendirmesi’ne göre 2022 yılında dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında yer alması bekleniyor. Analistler Ukrayna’ya yüksek riskli olarak tanımladı.

Global Guardian’ın yıllık derecelendirmesine göre analistler Ukrayna’ya, genellikle topraklarında aktif düşmanlıkların yaşandığı veya kontrol edilemez derecede yüksek bir suç seviyesinin kaydedildiği ülkelere verilen bordo renkli notu verdi. Uzmanlar, bu tarzdaki ülkelerin ziyaret edilmesinden kaçınılmasını tavsiye etmektedir. Ukrayna, bir yıl öncesinde ortalama bir tehlike seviyesine sahipti.

Hangi ülkeler Ukraynalı mültecilere ne kadar para harcıyor?

Ukrayna’nın yanı sıra Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti, Yemen, Somali, Burkina Faso, Suriye ve Afganistan gibi ülkeler aşırı olarak kabul edildi.

Buna ek olarak Ukrayna, topraklarında soğuk veya sıcak çatışmaların devam ettiği “jeopolitik riskler” taşıyan bir ülke olarak etiketlendi. Bu bölgelerde çalışan işadamları ve gezginler, siyasi olayları aktif olarak izlemeli ve durumdaki hızlı değişimlere hazırlıklı olmalıdır.

Ukrayna’ya saldıran ülke Rusya’nın, yalnızca ortalama tehlike seviyesine sahip “turuncu ülkeler kategorisinde sınıflandırılması da dikkat çekti.

Ayrıca Yeni Zelanda, Kanada, Japonya, Güney Kore, İzlanda, Grönland, İrlanda, Danimarka, Norveç, Portekiz, Kıbrıs, Almanya, Lüksemburg, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovenya, Hırvatistan ile Polonya, Litvanya, Estonya ve Letonya gibi Rusya ve Belarus ile komşu ülkeler en güvenli ülkeler olarak kabul edildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com