Ukrayna “yeşil” bölgeden ayrılmanın eşiğinde (uzman görüşü)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da koronavirüs ile ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle ülke “yeşil” bölgeden ayrılmanın eşiğine yaklaşıyor. Bu eğilim devam ederse, bölgelerde kısıtlamalar sıkılaştırılabilir.

işletmelere maske cezası

Kiev Ekonomi Okulu’ndan uzmanlara göre salgın tehlikesinin “yeşil” düzeyi koşulunun iki gün üst üste karşılanmadığı bildirildi: Yeni vakaların tespit oranı %4’ü aştı.

Tahminlerde “Bir gün içinde böyle bir koşul sağlanmazsa, Devlet Acil Durumlar Komisyonu Ukrayna’nın “yeşil” bölgeden çekilmesine karar verebilir. Bu da bölgelerin salgın düzeyine göre dağıtılacağı anlamına geliyor.” denildi.

Mevcut durum hala kontrol altında, ancak tıbbi sistem üzerindeki yük artmaya devam ediyor. Mevcut durumda her beş “covid” için ayrılan yataktan biri hastalar tarafından işgal ediliyor, oksijen desteği bulunan yatakların ise %14’ü dolu.

Ukrayna’da günlük ölüm oranı da bir önceki haftaya göre yarı yarıya artarak ortalama olarak 38 vakaya yükseldi.

Türkiye’ye giriş: Eylül’de turistlerin test ve aşı gereksinimleri

Çernovtsi bölgesi, COVID-19 ile en kritik duruma sahip bölge olmaya devam ediyor. Diğer 24 bölgenin her birinde de yüksek riski devam ediyor. Ve şimdiden 11 Ukrayna bölgesinde (Kiev, Donetsk, Jitomir, Ivano-Frankivsk, Sumy, Ternopil, Lugansk, Harkov, Hmelnytskiy, Çernovtsi ve Çernigov bölgeleri), vaka tespit oranı DSÖ’nün tavsiye ettiği %5’i aşmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com