Şmigal Tokyo’da Japonları “Ukrayna ekonomik mucizesinin” bir parçası olmaya davet etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: Denis Şmigal

Ukrayna Başbakan Denis Şmigal, Japon işadamlarını Ukrayna ekonomik mucizesinin bir parçası olmaya davet etti.

Başbakan Şmigal, Tokyo’da Japonya Başbakanı Fumio Kishida‘nın katılımıyla düzenlenen Ekonomik Kalkınma ve Yeniden Yapılanma Konferansı’nda konuştu.

Ukrayna tarafı ne dedi?

Şmigal “Hükümet, Ukrayna ekonomik mucizesinin ortaya çıkması için Japon modernleşmesi deneyimini inceliyor ve Japon ekonomisinin dünyanın en büyük beş ekonomisinden biri olmasını sağlayan herşeyi analiz ediyor. “ diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Konferans sırasında Şmigal, Ukrayna’nın Japon iş dünyasına şu anda yatırım yapma olanağı sunduğu ana alanlar hakkında konuştu. Bunlar enerji, tarım sektörü, altyapı şeklindedir..

Konferans sırasında Ukrayna ve Japonya hükümetlerinin temsilcileri 56 belge imzaladı.

Japonlar ne dedi?

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Ukrayna’nın yeniden inşası için destek sözü verdi ve vize kontrollerini hafifletti. Ayrıca Japonya Dış Ticaret Örgütü’nün Kiev’de bir ofis açacağını duyurdu.

Japonya, Ukrayna’ya 10 milyar dolardan fazla yatırım sözü verdi.

Başbakan Şmigal’ın Tokyo ziyaretinde Türk şirketi Doğuş İnşaat iki anlaşma imzaladı, konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Doğuş İnşaat Japonya’da iki Başbakanın huzurunda iki anlaşma imzaladı.

Doğuş İnşaat ve Japon iş ortakları arasında Ukrayna’nın yrniden inşa çabalarını destekleyecek projeler için karşılıklı iyi niyet anlaşması inzalandı.

Doğuş İnşaat Genel Müdürü Tolga Aktaş, beraberindeki heyetle birlikteTokya’da düzenlenen Japonya-Ukrayna Ekonomik Büyüme ve Yeniden İnşa Konferansı’na katıldı. Japon Başbakanı Fumio Kishida ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal’ın yer aldığı törende, Akkaş Komai Haltec, Serendix ve Aldagram gibi ünlü Japon iş ortaklarıyla anlaşmalar imzaladı.

Ukrayna’nın iyileştirme sürecine anlamlı katkıda bulunmak ve ülkede kalıcı refahın yolunu açmak için çalışmaktan heyecan duyuyoruz, denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com