Pistorius, NATO ülkelerine “en kötü senaryoya” hazırlanma çağrısında bulundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: twitter.com/BMVg_Bundeswehr

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Avrupa’yı ve Kuzey Atlantik İttifakı üye ülkelerini “en kötü senaryoya” hazırlanmaya çağırdı. İttifakın beş ila sekiz yıl içinde savaşla karşı karşıya kalabileceğine inanıyor.

Amerikan Bloomberg bir röportajda konuşan Pistorius “Kristal bir küreye bakmayı sevmiyorum. NATO topraklarına bir saldırı olup olmayacağını ve ne zaman olacağını tahmin edemiyorum. Ancak bu beş ila sekiz yıl içinde olabilir.” dedi.

Ayrıca Amerikalı milletvekillerini Ukrayna’ya ek askeri yardımı onaylamaya çağıran ve bunun bizzat Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkarına olduğunu belirten Pistorius “Coğrafi olarak Avrupa, Iowa veya Wisconsin’den uzak ama güvenlik politikası açısından çok yakın. Avrupa’da daha az güvenlik, Amerika Birleşik Devletleri için daha az güvenlik anlamına geliyor. Özgürlüğü hafife almamalıyız. Onu korumalıyız. Gerekirse sahip çıkacağız. Bunun için savaşmalıyız.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com