Zelenskiy, Kahovka barajının havaya uçurulması üzerine: Dünya tepki vermeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna tahılı yüklü 102 gemiden 70'i Asya ve Afrika'ya gitti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Salı günü Kahovka barajının havaya uçurulması hakkında yorumda bulunarak, dünya toplumunun Rus işgalcilerin Ukrayna topraklarında gerçekleştirdiği çevre katliamına tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Zelenskiy, Telegram kanalındaArtık Rusya acımasız çevre katliamından suçlu. Herhangi bir yorum gereksiz. Dünya tepki vermeli. Rusya hayata, doğaya, medeniyete karşı savaşıyor. Dünya tepki vermeli. Rusya yaşama, doğaya, medeniyete karşı savaşıyor. Rusya Ukrayna topraklarını terketmeli ve terörün tüm sorumluluğunu üstlenmelidir.” dedi.

Mesajına, yıkılan barajın ve yıkımının sonuçlarını gösteren bir video da ekledi.

Ukrayna cumhurbaşkanı “Bükreş Dokuzlusu” zirvesinin katılımcılarına hitaben yaptığı konuşmada, Rusya Federasyonu’nun hem barajı hem de tüm Kahovka HES’i bir yıldan uzun süredir kontrol ettiğini söyledi ve bunun dışarıdan ve bombalayarak uçurmanın “fiziksel olarak imkansız” olduğunu vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com