Rus birlikleri Kahovka HES’i havaya uçurdu: Bölgede halk tahliye ediliyor (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus birlikleri 6 Haziran sabahında Kahovka Barajı’nı havaya uçurdu. Herson bölgesinde, bazı yerleşim yerleri sular altında kalmaya başladı, yerel makamlar tahliyelerin başladığını duyurdu.

Güney bölgesi komutanlığı sözcüsü Vladyislav Nazarov “Kahovka HES, Rus işgal güçleri tarafından havaya uçuruldu. Şu anda yıkımın boyutu, suyun hızı ve hacmi, olası sel bölgeleri belirleniyor. Tüm servisler çalışıyor. Durum izleniyor.” diye mesaj yazdı.

Herson Bölge Konseyi Başkan Yardımcısı Yuriy Sobolevskiy de Herson Bölgesi sakinlerini bilgilendirme mesajlarını yakından takip etmeye çağırdı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tahliye duyurusu yapılan yerleşim yerlerini açıkladı

Herson Bölgesi Ulusal Polisi ve Devlet Acil Servis birimleri uyarıldı ve halkı Dnipro Nehri’nin sağ kıyısındaki potansiyel sel bölgelerinden tahliye etmeleri için uyarıldı: Mikolaivka, Olhivka, Lyovo, Tyaginka, Poniativka köyleri, Ivanivka, Tokarivka, Poniativka, Pridniprovske, Sadove ve kısmen Herson şehri – Korabel Adası.

Su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

Herson OVA’dan bir tahliye duyurusu yapıldı

Herson OVA başkanı Oleksandr Prokudin “5 saat sonra su kritik seviyeye ulaşacak. Tehlikeli bölgelerde yaşayanların tahliyesine başlandı, tüm servisler çalışıyor. Lütfen evrakları ve gerekli eşyaları toplayın ve tahliye otobüslerini bekleyin. Sol yakadaki mahalle sakinlerine ayrıca sesleniyorum. Lütfen kendinizi korumak ve hayatınızı kurtarmak için mümkün olan her şeyi yapın. Tehlikeli bölgeleri derhal terk edin.” dedi.

Herson Kent Konseyi, selin meydana geldiği Herson ilçe ve köylerinden otobüslerle tahliyenin gerçekleştirileceğini duyurdu. Hastaneler ve belediye hizmetleri alarma geçirildi.

Zelenskiy, Milli Güvenlik Kurulu’nu toplantıya çağırdı

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, “Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Kahovka barajının patlamasıyla bağlantılı olarak Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi’nin acil toplanmasına karar verdi” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com