Ukrayna’nın nüfus rakamları hayal kırıklığı yaratıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya geniş çaplı işgalinin başlamasından bu yana 8.6 milyon Ukraynalı yurtdışına gitti ve bir daha geri dönmedi. Ukrayna’da ekonomiyi ayağa kaldıracak nüfus yok ve 29 milyona düştü.

Ukrayna Gelecek Enstitüsü tarafından kamuoyuna açıklanan verilere göre Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya geniş çaplı işgalinin başlamasından bu yana 8.6 milyon Ukraynalı yurtdışına çıktı ve geri dönmedi. Tahminlerine göre Mayıs 2023 itibarıyla Ukrayna’nın kalıcı nüfusunun 29 milyon kişi olduğu kaydediliyor.

Yayınlanan mesajda “Sadece 9.1-9,5 milyon Ukraynalı çalışıyor ve devlet çalışanlarını çıkarırsanız yaklaşık 6-7 milyon insan kalıyor. Diğerlerini taşıyan “ekip” onlar: emekliler, çocuklar, öğrenciler, işsizler dahil 22-23 milyon kişi.

Buna düşük doğum oranı da ekleniyor. Doğurganlık oranının şimdiden 1’in altına düştüğünü, nüfus artışı için ise 2’nin üzerinde olması gerektiğini belirtildi. Ayrıca birkaç yıl içinde Ukrayna’da çalışan insanların sayısının iki katı kadar emekli olacağı da belirtildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com