Ukrayna’nın tarımsal üretiminin yüzde 40-70 oranında azalması bekleniyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna'nın tarımsal üretiminin %40-70 oranında azalması bekleniyor

Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Nikolay Solskiy, ekilebilir alanların %20-30’unun ekilemeyeceğini, üretimde ise % 40-70 arasında bir düşüş beklediklerini açıkladı.

Rusya Federasyonu’nun işgal girişimi başlattığıUkrayna’daki çatışmalar sebebiyle tarım her geçen gün daha fazla zarar görmektedir. Ekim sezonunun devam ettiği şu aşamada net bir kayıp rakamını hesaplamak ise zordur.

Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Nikolay Solskiy Ekimlerin %20-30 oranında azalacağını zaten tahmin ediyoruz. Buna göre bu, ekim kalitesinin ve dolayısıyla verimin düşmesine de yol açacaktır. Ön tahminlere göre ekilmesi gereken alanın %20-30’u ekilmeyecek. Kesin rakam, ekim sezonunun bittiği Mayıs ayı sonunda açıklanacak.” dedi.

Ukraynalı çiftçiler tarım alanlarının yüzde 30’unu ekemeyecek

Ukrayna’nın alacağı mahsul miktarını belirlemenin artık zor olduğunu da sözlerine ekleyen Solskiy “Spesifik rakamlar söylemek zor. Sebze mahsulleri için önemli göstergeler bekliyoruz. Birçok çiftçi mahsulünü değiştiriyor. Örneğin bu yıl mısır ekenler ayçiçeğine geçiyor. Buna göre mısır mahsulü azalacak. Bunun yerine soya fasulyesi, kolza tohumu, baharlık arpa ve bahar buğdayı büyüdü. Ön tahminlere göre, üretimdeki genel düşüş, ürüne ve belirli bir bölgedeki duruma bağlı olarak %40 ila %70 arasında değişecek.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com