Ukraynalı çiftçiler tarım alanlarının yüzde 30’unu ekemeyecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 2022 yılında tarım üreticileri tarlaların %30’unu buğday, arpa, ayçiçeği ve mısır ekimi için kullanamayacak.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi tarafından Twitter’da verilen bilgiye göre, bu sorunun temel nedeni Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaştır. Düşmanlıklara ek olarak, ekim yapılacak olan alanlara döşenen mayınların da ekim yapılamamasının ana sebeplerinden biri olduğu bildirildi.

Devlet Sınır Servisi, Ukraynalıların yurtdışına seyahat etmek için pasaport bulunması kararını değiştirdi

Mesajda, ‘Ukrayna’daki tarım alanlarının %30’a kadarı bu yıl buğday, arpa, ayçiçeği ve mısır ekimi için kullanılmayacak. Gıda krizi yaşayan 55 ülkeden 36’sı Ukrayna ve Rusya’nın ihracatına bağlı olduğundan, devam eden düşmanlıklar küresel gıda felaketini tetikleyebilir.‘ denildi.

Aynı zamanda, Ukrayna Tarım Politikası ve Gıda Bakanlığı, ilkbahar ekim kampanyası sırasında tarım arazilerinin %70-80’inin ekilmesini bekliyor. Bakanlık, ülkedeki yakıt sıkıntısının ekim kampanyasının hızını henüz durdurmadığını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com