Avrupa Konseyi Başkanı Michel, Kiev’e geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, 20 Nisan sabahı aniden Kiev’e geldi. Bunu Twitter’da duyurdu ve Kiev tren istasyonundan bir fotoğraf yayınladı.

Michel “Bugün Kiev’de. Özgür ve demokratik bir Avrupa’nın kalbinde” diye yazdı.

Daha önce, Michel’in resmi bir ziyaret için Ukrayna’ya gelme planı bildirilmedi. Kendisini karşılayanlar arasında AB’nin Ukrayna Büyükelçisi Matti Maasikas‘ın da dikkat çekti.19 Nisan’da Zelenskiy, ülkenin üyeliğine ilişkin AB anketini vermişti.

Michel, ziyaretin amacını belirtmezken, son zamanlarda dünya liderleri Ukrayna ile dayanışmalarını ve Rusya ile savaşa desteklerini göstermek için aktif olarak Kiev’e geliyorlar.

Ruslar Donbass’taki savunmayı kırmaya ve Mariupol’u ele geçirmeye odaklanıyor

Özellikle İngiltere Başbakanı Boris Johnson geçtiğimiz günlerde Ukrayna’yı ziyaret etmişti.

Ayrıca 14 Mart’ta Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis, Letonya Devlet Başkanı Egils Levits ve Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda ile birlikte Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmek üzere Kiev’e geldi.

ABD Başkanı Joe Biden de Ukrayna’ya gelmek istiyor, ancak şu anda Beyaz Saray güvenlik servisi başkanın güvenliğini sağlamaya hazır olmadığı için böyle bir gezi düzenleyemediği bildirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com