Ukrayna’da Nisan ve Mayıs aylarındaki üç günlük izin savaş nedeniyle iptal edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalılar sıkıyönetim nedeniyle bu baharda fazladan izin almayacaklar. Kanuna göre, sıkıyönetim sırasında tatil ve çalışma dışı günlerin belirlenmesinde farklı kurallar uygulanır. Bu nedenle 25 Nisan, 2 Mayıs ve 9 Mayıs normal çalışma günleridir.

Devlet Çalışma Servisi’nin basın hizmeti tarafından verilen bilgiye göre normal bir dönemde 2022 baharında, 25 Nisan Pazartesi (24 Nisan 2022 tarihli tatilin devri), 2 Mayıs (01 Mayıs işçi bayramındaki tatilin devri) ve 9 Mayıs (Zafer bayramı) tatil günleri olmalıdır.

Ukraynalı sporcu savaştan sonra geldiği Türkiye’de ikinci oldu

Ancak Ukrayna Kanununun “Sıkıyönetim altında iş ilişkilerinin düzenlenmesi hakkında” 6. Maddesi, sıkıyönetim dönemi için diğer kuralları, yani tatillerin ve çalışma dışı günlerin tanımına ilişkin İş Kanunu’nun 73. maddesinin askıya alınmasını belirler.

Mesajda, “Bu nedenle, 25 Nisan, 2 Mayıs ve 9 Mayıs normal çalışma günleridir ve işin ücreti normal şekilde ödenir.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com