Erdoğan: Buça ve İrpin’deki olaylar Ukrayna’daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Buça ve İrpin'deki olaylar Ukrayna'daki savaşı bitirme çabalarına gölge düşürdü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da yabancı diplomatik misyon başkanları için düzenlenen iftar programında Türkiye’nin, Ukrayna’daki düşmanlıkları sona erdirmek ve Moskova ile Kiev arasında sürdürülebilir barışı sağlamak için gerekli tüm çabayı göstermeye devam edeceğini söyledi.

Erdoğan “İki komşumuz arasında ateşkes ve ardından kalıcı bir barışın sağlanması, insanlık adına yapılan en iyi şeylerden biri olacaktır.” dedi.

Ukrayna’da sivillere yönelik saldırıların, Moskova ile Kiev arasında Ankara’nın arabuluculuğunda yürütülen başarılı müzakerelerin seyrini yavaşlattığını üzüntüyle dile getiren Erdoğan “Taraflar müzakerelerde somut ilerleme kaydettiler, ancak Buça ve Irpin’den alınan görüntüler, Kramatorsk’ta sivillerin hedef olarak kullanılması çabalarımıza gölge düşürdü” dedi.

16 diplomatik misyon Kiev’e geri döndü

Türkiye’nin İstanbul’daki Rus-Ukrayna görüşmelerinden “tarafları ve uluslararası toplumu memnun edecek” bir sonuca ulaşmak için çabalarını sürdüreceğine dair güvence veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna krizine barışçıl bir çözümün diyalog yoluyla ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması temelinde bulunabileceğine olan güvenini dile getirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com