Rozetka marka adını değiştirerek Ukraynaca ‘Cesaret’ yaptı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın en büyük online perakendecisi Rozetka, Brave Ukraine projesinin bir parçası olarak web sitesindeki marka adını “Cesaret” (Сміливість) olarak değiştirdi.

Şirket Harkov, Çernigov ve Sumi’de çalışmaya devam ederek, Kiev’de amiral gemisi mağazasını açtı ve kargo yoluyla mal siparişlerine geri başladı.

Şirketin kurucu ortağı Vladislav Çeçetkin basın açıklamasında “En büyük cesaret ülkeyi cephede savunmaktır. Ama asıl cesaret, ülke savaşta olsa bile düzenlemek, yüklemek, nakletmek, malları teslim etmek ve siparişleri yerine getirmektir. Ve tüm bunlar çalışanlarımızla ilgili.” dedi

Ukrayna’da Nisan ve Mayıs aylarındaki üç günlük izin savaş nedeniyle iptal edildi

Şirket çalışanlarının sadece sipariş toplamakla kalmadığını, aynı zamanda malları yaşlılara da taşıdığını, depoları yağmacılardan kurtardıklarını, 153 çalışanın Ukrayna Silahlı Kuvvetleri saflarına katıldığını da sözlerine ekledi.

Rozetka’nın, eşi görülmemiş zorluklara rağmen yavaş yavaş eski çalışma rejimine döndüğünü belirten Çeçetkin “Geçen hafta, 400 çalışan şirkete geri döndü. 48 Ukrayna şehrinde 118 mağazayı yeniden açtık (savaştan önce 270).” dedi.

Rozetka’nın büyükşehirlerde, Nova Poshta ve Ukrposhta ile adrese teslim kurye teslimatı ve kargoların teslimatına yeniden başlandı. Ayrıca Kiev’de Stepan Bandera Bulvarı üzerindeki amiral gemisi mağazası açıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com