IMF, Ukrayna’nın mali açığının 15 milyar dolarını karşılayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
IMF, Ukrayna'nın mali açığının 15 milyar dolarını karşılayacak

Ukrayna’nın ekonomiyi desteklemek için ayda 5 milyar dolara ihtiyacı var, IMF üç ay boyunca fon sağlamaya yardımcı olacak. IMF, Ukrayna için yeni bir program hazırlıyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF), üç ay için Ukrayna devlet bütçesinin mali açığını kapatmak için 15 milyar dolar toplanmasına yardımcı olacak.

Fonun Genel Müdürü Kristalina Georgieva tarafından 20 Nisan’da düzenlenen bir basın toplantısında duyurulduğuna göre, Ukrayna, IMF’ye ayda 5 milyar dolarlık yardım talebiyle başvurdu.

Avrupa Konseyi Başkanı Michel, Kiev’e geldi

Georgieva ” Bu 5 milyar doların, Ukrayna’nın çok büyük olacak toparlanma ihtiyaçları için değil, ekonominin işleyişini sürdürmek için olduğunu vurgulamama izin verin.” dedi.

IMF’nin gerekli miktarı belirlemek için Ukrayna Maliye Bakanlığı ile yakın bir şekilde çalıştığını kaydederek, aynı zamanda, fon, çatışmalar devam ederken yönetim kuruluna sunulmayacak olan Kiev için bir sonraki programı şimdiden görüşüyor.

Son zamanlarda, IMF, Ukrayna’ya yardım etmek için bağışçı ülkelerden para göndermek için özel bir idari hesap oluşturdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com