Ukrayna-Türkiye Ortak Yapımı SERDAR Tanksavar Füze Sistemi Başarıyla Test Edildi(Video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Aselsan ve Ukroboronprom’un ortak üretimi SERDAR tanksavar füze sistemi gece ve gündüz her hava koşulunda yüksek savunma ve saldırı operasyonlarında kullanılmaktadır. Sistem adı açıklanmayan bir başka ülkeden müşteri talebi ve siparişi üzerine geliştirildi.

Aselsan tarafından verilen bilgide: ‘ASELSAN Tanksavar Füze Sistemi kullanıcı etkileşimini en aza indirecek şekilde tasarlanmış bilgisayar kontrollü atış kontrol kabiliyetleri sayesinde gece, gündüz her türlü hava koşulunda kara hedeflerine karşı yüksek etkinlik sağlayacak silah sistemidir. Sistem 2/4 adet tanksavar füzesi (SKIF, KORNET vb.) taşıyabilen uzaktan kumandalı ve stabilize bir Silah Platformudur. Sistem müşterinin ihtiyacı olan füze miktarını taşıyabilecek şekilde uyarlanabilmektedir. Füzelerin yanı sıra Sisteme yakın koruma maksatlı 7.62 mm ve/veya 12.7 mm makineli tüfek entegre edilebilmektedir. Sistem hafif, düşük hacimli ve hem yeni üretilen hem de envanterde yer alan yüksek hareket kabiliyetine sahip araçlara entegre edilmeye uygun olup ilgili araçların imha kabiliyetini dikkate değer oranda artırmaktadır. Sistem araç içerisinde yer alan bir operatör paneli aracılığıyla kullanılabilmektedir.’ denilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com