Ukrayna milletvekilleri Türkiye’de parlamentolararası resmi ziyaretlerine başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada milletvekilleri Türkiye Cumhuriyeti ile parlamentolararası ilişkileri geliştirmek için Türkiye’de resmi bir ziyarette bulunuyor.

Ukrayna parlamento dostluk grubunun ziyareti Anıtkabir ziyaretiyle başladı.

Türkiye, Ukrayna müzakerelerine katılmaya hazır olduğunu ABD’ye iletti

Anıtkabir’deki defteri imzalayan Ukrayna heyeti “Ukrayna’nın bağımsızlığını ilk tanıyan devletlerden biri olan, Kırım ve Donbass’ın yasadışı işgalini tanımayan, devletimizin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tüm uluslararası platformlarda ve düzeylerde desteklemeye devam eden Türkiye olmuştur. Ukrayna ve Türkiye arasında savunma sanayisinden bilimsel ve teknik, ticaret ve ekonomikten kültürel ve insani alanlara kadar farklı alanlarda somut sonuçlar veren stratejik ortaklık devletlerimizi güçlendiriyor.” diye yazdı.

Ziyaret Ankara ve İstanbul olmak üzere 2 şehirde sürecek.

Ankara’da bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı Mustafa Şentop ile Ukrayna-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Tuğrul Türkeş bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Ukrayna 2021’de dünya pasaportları sıralamasında 35. sıraya yükseldi

Ukrayna heyetine ise Türkiye ile parlamentolar arası ilişkilerden sorumlu Ukrayna Verkhovna Rada grubunun eşbaşkanı Rüstem Umerov başkanlık ediyor.

Heyette Ukrayna milletvekilleri olarak Kırım Tatar halkının lideri Mustafa Cemiloğlu, Roman Grisçuk, Akhtem Çiygöz, Aleksandra Ustinova, Igor Kopitin, Nikolay Kniazhitskiy, Aleksander Kovalev, Roman Kostenko, Sergey Mandziy, Sergey Şvets ve Kırım Tatar Milli Meclisi başkanı Refat Çubarov.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com