Türkiye, Ukrayna müzakerelerine katılmaya hazır olduğunu ABD’ye iletti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Ukrayna krizi de değerlendirildi.

Kalın ve Sullivan arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde siyasi ve ekonomik ilişkiler ile savunma işbirliğinin geliştirilmesi konuları değerlendirildi. Küresel ve bölgesel konular kapsamında Ukrayna Krizi, Kazakistan’daki protestolar, Ermenistan’la normalleşme süreci, Afganistan, Bosna-Hersek ve Etiyopya’daki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Kalın, Türkiye2nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasına verdiği önemi tekrar vurguladı.

Ukraynalı yazılımcılar en çok düşük maaşlar ve personel değişikliğinden şikayetçi: Yorumlar

NTV’nin haberine göre , 10 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile olan telefon görüşmesi sırasında Ankara’nın Washington’a Ukrayna-Rus görüşmelerinde arabulucu olmaya hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

Görüşmede Ukrayna krizinin diyalog ve işbirliği yoluyla çözülmesi gerektiği ve Türkiye’nin bu konuda her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğu ifade edildi. Türkiye’nin Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün korunmasına verdiği önemin altı çizildi.

Daha önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki kez devletler arasındaki gerilimi azaltmak için Ukrayna ve Rusya arasında arabulucu olmayı teklif etmişti. Kiev Ankara’nın girişimini desteklerken, Moskova buna karşı çıktı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com