Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu: 70 bin Ukraynalı Türkiye’ye taşındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, hava yolcuları için karantina kısıtlamalarını Mart 2022'nin sonuna kadar uzattı

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilskiy, ulusal televizyon ve radyo programı “Єдині новини” sırasında 70 bin Ukraynalının Türkiye’ye taşındığını bildirdi.

Başkonsolos “Şu anda Türkiye’ye geçici olarak yerleşen 70 bin vatandaşımız var, onlara mülteci demiyoruz. Sakarya’da Dnepropetrovsk bölgesinden 130 çocuk var, Türk işadamları otelde 3 aylık konaklamalarının ücretini ödüyor.” dedi.

Türkiye Ukrayna’ya 100 tır insani yardım gönderdi.

Savaşın ilk günlerinden itibaren Türk vatandaşlarının Ukrayna’ya gönderilen insani yardımları konsolosluğa getirdiğini ve şu ana kadar 100 tırın gönderildiğini belirten Başkonsolos Nedilskiy “1000 vatandaşımız İstanbul bölgesine yerleşti, şu anda yaşadıkları iş yerleri ve otellerle iletişimdeyiz. Rejim değişmedi – 90 gün vizesiz giriş. Kalış sürenizi 180 güne kadar uzatmanıza izin veren insani statüye başvurmak mümkündür.” diye ekledi.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosu, Mariupol’daki insanları deniz yoluyla tahliye etmek için müzakerelerin sürdüğünü de söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com